Starity

Angol-magyar, idegen szavak szótára, gamer és szleng szótár

2024. április 10. 14:02   |   

A mai életformánkra nem az jellemző, hogy ha nem tudunk valamit, kikeressük egy polcon lévő könyvből. Az interneten olyan mértékű tudásanyag halmozódott fel, ahol mindent megtalálunk, amire szükségünk van. Soha nem volt még a világ lakossága hasonló helyzetben, amikor is megadatik a lehetőség mindenki számára, hogy szinte bármit megtanuljon az internet segítségével. Napjainkban már nem az információ elérhetősége, hanem a szelektálása jelenti a legnagyobb kihívást, hogy meg tudjuk különböztetni, hogy mi az, ami számunkra fontos, és mi az, ami nem.

hirdetés
Angol-magyar, idegen szavak szótára, gamer és szleng szótár

Ahol egy helyen találhatunk meg több szótárat

Előnyben vannak azok az oldalak, mint például a jelentese.hu szótár gyűjtőportál, ahol számos értelmező és nyelvi szótárra bukkanhatunk, és amelyek száma egyre csak bővül. Mindenkinek hasznos, ha van egy oldal, amit bármikor “fellapozhat”, és ahol nem csupán egy területen kaphat magyarázatokat. Elmúltak már azok az idők, amikor szükség volt egy szó értelmezésére vagy szerettünk volna megtudni a magyar jelentését, lekaptuk a vonatkozó értelmező kéziszótárt vagy lexikont. Épp ezért fontos, hogy a milliónyi weboldal között megtaláljuk azokat a magas színvonalú honlapokat, amelyeknek sokkal több hasznossága van számunkra, mint a többinek.

A jelentese.hu gyűjteményben már több, mint 300.000 szó és kifejezés jelentése található meg. Az oldal jelenleg angol-magyar szótárt, idegen szavak szótárt, valamint további különlegességeket kínál. Ezek pedig a gamer szótár, a szleng szótár, az E-számok gyűjteménye és még teljes keresztnév listát is olvasgathatunk minden magyarázó kiegészítéssel ellátva.

Az angol-magyar szótár nélkülözhetetlen

Igaz, hogy minden tudományterületre vonatkozó információ fellelhető az interneten, de az is érzékelhető, hogy ennek legnagyobb része angol nyelvű. Így az angol-magyar szótár jelenléte már önmagában kulcsfontosságú ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni akár munkáról van szó, akár szórakozásról.

A digitalizáció oly mértékben jelen van az életünkben, hogy egyre több ember végzi a munkáját a számítógéppel, amihez szintén szükséges az angol nyelv tudása. Mivel nagy arányú a home office, ezért nincs arra lehetőség, hogy egy-egy kérdéssel a mellettünk ülő kollégához forduljunk. Meg kell tanulnunk, melyek azok a platformok, ahol egy helyen található meg minden, így csak annyit kell tennünk, hogy a jelentese.hu mindig a nyitott lapok között szerepeljen a böngészőnkben.

Igazi csemege a gamer és a szleng szótár

Manapság, amikor már a gyerekek szinte kütyükkel a kezükben születnek, elengedhetetlen, hogy mi felnőttek is haladjunk a korral és tisztában legyünk azzal, hogy ők mivel foglalkoznak a neten, milyen programokkal játszanak. Sokszor azt hallhatjuk társaságukban, hogy furcsa kifejezésekkel és rövidítésekkel beszélgetnek. A gamer szótár és a szleng szótár ezek megértésében segít, és mellette nem kevésbé elhanyagolható pozitív hatása lesz, hogy gyermekünk csodálkozó szemekkel fogja megállapítani, hogy mi is otthon vagyunk a különféle videojátékok világában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek