Starity

Két színész jeleneteit kivágták a Dűne második részéből - ők estek áldozatul

2024. március 05. 14:02   |   Szerző: SzilviD

A Dűne második része jelenleg is fut a mozikban. A 2 óra 46 perces film elég hosszúnak mondható, a rendező eredeti elképzelése azonban még ennél is hosszabb lett volna.

hirdetés
Két színész jeleneteit kivágták a Dűne második részéből - ők estek áldozatul
Fotó: Dűne 2

A Dűne második része 2 óra 46 perces lett, de Denis Villeneuve rendező eredeti verziója sokkal hosszabb lett volna. Sajnos ezt valószínűleg soha nem fogjunk látni, mivel Villeneuve nem hisz abban, hogy valaha is elkészülhet. 

Erősen hiszek abban, hogy ha nincs benne a filmben, akkor halott

- mondta Villeneuve a Collidernek.

Néha kiveszek felvételeket, és azt mondom: »Nem hiszem el, hogy ezt kivágom.« Úgy érzem magam, mint egy szamuráj, aki felnyitja a zsigereimet. Fájdalmas, úgyhogy nem tudok utána visszamenni, és Frankensteint csinálni, és megpróbálni újraéleszteni dolgokat, amiket megöltem. Ez túl fájdalmas. Ha meghalt, akkor meghalt, és okkal halt meg. De igen, ez egy fájdalmas projekt, de ez a munkám. A film győzedelmeskedik. Nagyon szigorú vagyok a vágószobában. Nem az egómra gondolok, hanem a filmre. [...] Kedveseket ölök, és ez fájdalmas számomra.

Villeneuve "vérengzésének" két színész esett áldazatul. Teljesen kivágták Stephen McKinley Henderson jeleneteit, aki Thufir Hawat alakította az első filmben. 

Az egyik legfájdalmasabb választás számomra az volt, hogy Thufir Hawat nem került bele. Ő egy olyan karakter, akit nagyon szeretek, de rögtön az elején eldöntöttem, hogy egy Bene Gesserit adaptációt készítek. Ez azt jelentette, hogy a Mentatok nincsenek annyira jelen, mint kellene, de ez az alkalmazkodás természete

– mondta Villeneuve az Entertainment Weeklynek.

A másik pedig Tim Blake Nelson, akinek a szerepét soha nem erősítették meg.

Azt hiszem, nincs jogom megmondani, mi volt a jelenet. Ezt Denisre bíznám, ha beszélni akar róla. Nagyon jól éreztem magam a forgatáson. Aztán meg kellett vágnia, mert túl hosszúnak találta a filmet. És megszakad a szívem emiatt, de nincs harag. Imádtam, és alig várom, hogy valami mást csináljak vele, természetesen ezt tervezzük

– mondta Nelson a Moviewebnek.

via Just Jared

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek