Starity

Nem szégyen a plasztikai műtét, de hasznos!

2024. január 30. 21:09   |   

A plasztikai műtét kényes ügy. Olykor viszont egészségügyi oka van és elkerülhetetlen. Máskor esztétikailag lenne indokolt, de sokan egyfajta “félsz”, visszatartó erő miatt mégsem mernek jelentkezni. Ez nem mindig magától az eljárástól való félelem, hanem akár külső tényezők is lehetnek. De ne feledjük: a mi testünk, a mi döntésünk, a mi életünk - és jogunk van úgy kinézni, ahogyan szeretnénk!

hirdetés
Nem szégyen a plasztikai műtét, de hasznos!

Miért olyan szélsőséges a plasztikai műtétek megítélése?

Egyesek szerint semmi probléma vele, mások elítélik, megint mások szoronganak tőle. De olyan véleményt is hallani, hogy az embernek nincs szüksége plasztikai sebészetre. Utóbbit valószínűleg azok mondják, akik még nem néztek szembe valamilyen kellemetlen arci vagy testi eldeformálódással - pláne nem egészségügyi problémával, amit kezelni kell.

Fogadjuk el, hogy vannak olyan testi elváltozások, amiket más módon már nem lehet eltüntetni, és ebben az esetben az ilyen jellegű műtétek nyújthatnak hatékony megoldást. Például fogyás után előfordulhat, hogy marad olyan zsírréteg a testen, amit csak sebészeti úton lehet eltávolítani.

Nem kell tartani a plasztikai beavatkozásoktól

A mai modern, fejlett plasztikai eszközök és az orvostudomány már ott tart, hogy a hasonló beavatkozások szinte rutinmunkának számítanak. Kevésbé fájdalmasak az eljárások, és szakképzett orvosok, sebészek fogják a páciensek kezét az egész folyamat alatt. Akik ezáltal az esetleges kockázatokról, a kezelés teljes menetéről is tiszta képet kapnak.

Milyen esztétikai és egészségügyi eljárások léteznek?

Az esztétikai és egészségügyi eljárások közé tartozik például az említett zsírleszívás, ahol sebészeti úton távolítják el a felesleges zsírt, vagy az orrplasztika, ahol az orr formáját és méretét hozzák helyre, valamint az arcfelvarrás, ami az öregedés jeleinek enyhítését és a fiatalosabb megjelenést célozza meg. De bármilyen problémája is legyen az embernek, a 21. században biztosan van rá megoldás.

Kerüljön profi kezekbe a Lóderer Plasztikai Sebészeten!

Nem kell aggódni tehát a plasztikai beavatkozásokkal kapcsolatban, főként akkor, amikor azokat profi kezek végzik el. A Lóderer Plasztikai Sebészet falain belül a műtétek szakértői irányítás alatt és rutinszerűen történnek. A páciensek így nyugodtak lehetnek a kezelések eredményessége és biztonsága tekintetében. Mindehhez Dr. Lóderer Zoltán PhD, 20 éves tapasztalattal rendelkező sebész-, plasztikai sebész főorvos és munkacsoportja biztosítja a szakmai hátteret.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek