Starity

Földönkívüli kényelem a kényelmes franciaágyakon

2022. december 11. 15:03   |   

Az otthonunk a menedékünk, minden helyiségének külön-külön nagyon fontos szerepe van életünkben. Éppen ezért, ha az egyes lakóterületek kialakítását vagy átalakítását tervezi valaki, akkor különféle szempontok szerint érdemes elkezdeni a folyamatot.

hirdetés
Földönkívüli kényelem a kényelmes franciaágyakon

A hálószoba az egyik legintimebb területe az otthonunknak. A feltöltődés helye, ahol békét és energiát gyűjtünk nap nap után a külvilággal való küzdelmekhez. A berendezési tárgyai legyenek tehát nagyon kényelmesek, különösen igaz ez az ágyra, ahol hosszú órákat töltünk pihenéssel és lazulással.

Franciaágy - dupla élvezet

Igazán imponáló az ágyválaszték a butorpiac.hu oldalán, ahol igen sokféle méretben meg lehet vásárolni a különféle típusú modelleket. Nagyon eltérő bevonattal gyártják már napjainkban az ágyakat, kapható például textilbőr, szövet vagy ekobőr kárpitozással készített darab, és ezek ráadásul még sokféle színárnyalatban is elérhetők.

A franciaágyak külön csoportot alkotnak, ezek két személy számára kínálnak kényelmes pihenőhelyet. Nagyon fontos ezek kiválasztásánál, hogy az éjszakák majd kellő nyugalmat adjanak, mind a két benne alvó számára elegendő hely jusson az ágyban, és ne kelljen egyiküknek sem összegörnyedve töltenie az éjszakát. A jó nap éjszaka kezdődik ugyanis, amikor édes és pihentető álomba merülünk, majd reggel kipihenten ébredünk fel.

A szokásos ágy kétszeresénél keskenyebb

A jó minőségű franciaágyakat masszív és ellenálló anyagokból készítik, a fokozott igénybevételt is kiválóan bírják. Többféle elmélet is napvilágot látott a név eredetéről. Az egyik szerint a francia kényelemből származhat ez az elnevezés. Az teljesen biztos, hogy a franciák egészen a XVIII. század óta a berendezések tekintetében igazi nagyhatalomnak számítanak. Tőlük ered a sezlon és a rekamié kifejezés is, ez a kényelmes félig ülő, félig fekvő alkalmatosság, ami egy szépasszony, Madame (Juliette) Récamier nevét viseli.

Nem kizárt, hogy a kétszemélyes ágyak, a franciaágyak francia közvetítéssel jutottak el hozzánk és semmi közük a franciáknak tulajdonított léhasághoz. A nyelvészek szerint a német nyelv közvetítésével került át a magyarba ez a szó.

A stílushoz illő modell

A magasított ágyakat mindig nagyon kedvelték, főképp mikor rágcsálók és bogarak hada között élt az ember. Egyiptomi uralkodói sírokban is találtak a mai ágyakhoz hasonló darabokat, és a középkortól készítettek dupla ágykereteket.

Ma a franciaágyak mérete 140 cm szélességtől indul, általában fejtámlával készülnek, sokukhoz praktikus ágyneműtartó is tartozik.

Egy biztos, a franciaágyak nagyon kényelmes ágyak, ahová igazán kellemes bekuckózni vagy ott összebújni a párunkkal. Ha kényelmes és mind a két félnek elegendő hely van benne, remekül betölti a szerepét, és a pihenés igazi szentélye lesz. Gondosan érdemes tehát kiválasztani a megfelelő modellt, ami a hálószoba stílusába is illik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek